2013 aktif konular listesi

İmam Hatip Lisesi açıktan okunabilecek

  • meb

Kur'an-ı Kerim hafızlarının ve gurbette yaşayan Türk vatandaşlarının yoğun başvuruları üzerine Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ortaklığında "Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi" projesi başlatılacak.

Böylece hafızlar liseden mezun olabilme şansını yakalarken yurtdışında ikamet eden Türk vatandaşlar da bundan yararlanabilecek. Konuyla ilgili konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı üst düzey yetkilisi bu konuda hazırlıklarını tamamladıklarını, yakın zamanda projeyi başlatacaklarını söyledi.

Türkiye'de Kur'an-ı Kerim hafızlarının kurslarda hafızlık eğitim süresinde aslında imam hatip okullarının ve ilahiyat fakültesi derslerinden eğitim aldıklarını ancak mevzuat gereği diploma olmadan atanamadıklarını anlatan Yetkili, hafızların mevzuat yüzünden mağdur olduklarını dile getirdi. Yetkili, diğer taraftan yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlardan imam hatip okulları konusunda yoğun bir talep olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

ÇOCUKLARA DİNİMİZİ ÖĞRETEMİYORUZ

Açıköğretim kayıtları HEM ve MEM'lerde yapılacak

  • meb

Açıköğretim ortaokul ve lisesilerine kayıt-kabul, veri girişi ve diğer iş ve işlemleri halk eğitimi merkezi (HEM) ile mesleki eğitim merkezi (MEM) müdürlüklerince yürütülecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, ''Açıköğretim Okullarının İş ve İşlemleri Genelgesi''ni yayımladı.

Genelgede, 25 Ağustos 2011 tarihli ve 652 sayılı ''Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'' ile yeniden yapılandığı ve bakanlık birimlerinin görevlerinin yeniden belirlendiği hatırlatıldı.

Açıköğretimle ilgili iş ve işlemlerin de Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğuna verildiği ifade edilen genelgede, bu kapsamda açıköğretim hizmetlerinin yaygınlaştırılması, hızlandırılması, vatandaşın erişimlerinin kolaylaştırılması, kaynakların verimli kullanılması, hizmetin daha etkin ve nitelikli bir şekilde sunulması amacıyla bazı tedbirlerin alınmasına ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

Binlerce kişi AÖF kimliği için sıra bekledi

  • aöf

Fatih'te açık öğretim öğrencisi binlerce kişi, 'öğrenci kimli kartlarını' almak için açık öğretim bürosu önünde kilometrelerce uzunluğunda kuyruk oluşturdu.

Kimlik kartlarını hafta sonu girecekleri sınav öncesi mutlaka almaları gerektiğini belirten öğrenciler, kimliklerin dağıtımını son ana bıraktığını iddia ettiği yetkililere tepki gösterdi.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, açık öğretim bürolarından dağıtılmaya başlanan kimlik kartlarını almak için sabahın erken saatlerinden itibaren sıraya girdi. Kimlik kartlarının yaklaşık bir ay gecikmeli dağıtılmaya başlanması ve hafta sonu da sınavların olması açık öğretim büroları önünde uzun kuyruklar oluşmasına yol açtı.

AÖF sınav sonuçları

  • aöf

AÖF sınav sonuçları (Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi) 2012-2013 yılı ara sınav neticeleri açıklandı.

5-6 Ocak tarihleri arasında yapılan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 2012-2013 yılı güz dönemi ara sınav sonuçları açıklandı. 2012-2013 Güz Dönemi vize sınav sonuçları dün AÖF internet sitesinden yayınlandı.

Sonuçları AÖF 2012-2013 adresindeki şu linkten öğrenebilirsiniz: https://ogrenci.anadolu.edu.tr/tr/SinavNotAciklama/LoginWithoutPass.aspx

AÖF SINAV TAKVİMİ

Güz Dönemi Ara Sınavı 05 - 06 Ocak 2013
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 09 – 10 Şubat 2013
Bahar Dönemi Ara Sınavı 04 – 05 Mayıs 2013
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 01 – 02 Haziran 2013

DERS GEÇME İLE İLGİLİ BİLGİLER

KULLANILAN KISALTMA VE TERİMLER

1.AA ile CC arası "Geçer" notudur.

2.CD ile DD arası "Koşullu Geçer" notudur; Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise akademik yetersizlik uyarısına göre işlem yapılır.

AÖF öğrencileri isyan etti

  • aöf

5-6 Ocak tarihleri arasında yapılan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 2012-2013 yılı güz dönemi ara sınav sonuçları açıklandı.

2012-2013 Güz Dönemi vize sınav sonuçları dün AÖF internet sitesinden yayınlandı. Ancak öğrenciler sistemin çökmesinden ve notlarını görememekten şikayetçi. Öğrenciler facebook ve twitter dışında öğrenci forumlarında da tepkilerini dile getiriyor...

AÖF SINAV TAKVİMİ

Güz Dönemi Ara Sınavı 05 - 06 Ocak 2013

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 09 – 10 Şubat

2013 Bahar Dönemi Ara Sınavı 04 – 05 Mayıs

2013 Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 01 – 02 Haziran 2013

DERS GEÇME İLE İLGİLİ BİLGİLER

1.AA ile CC arası "Geçer" notudur.

2.CD ile DD arası "Koşullu Geçer" notudur; Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise akademik yetersizlik uyarısına göre işlem yapılır.

3.FF, YZ, DZ "Kalır" notudur. Bu dersler tekrar alınmak zorundadır.

AÖF final sınav yerleri belli oldu

  • aöf

Açıköğretim Fakültesi, 9-10 Şubat 2013 Güz Dönemi Dönem Sonu Sınav giriş yerlerini açıkladı.

Dönem içi genel nota en fazla etkisi olan final sınavı (%70) olduğundan AÖF'nin en önemli sınavlarından biri olarak görülüyor.

AÖF SINAV GİRİŞ YERİ İÇİN TIKLAYIN!

AÖF VİZE SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN!

Açıköğretim sınava giriş belgemi nasıl çıkartacağım?

Linke tıkladıktan sonra TC. Kimlik Numarası veya Öğrenci Numaranızda sisteme giriş yapıp, sol üstte yer alan menüden "Sınav Giriş Belgesi"ne tıklamalı ardından belgenizi alt kısımda bulunan yazıcı simgesine tıklayarak çıkartmalısınız. Aynı şekilde belgeyi indirip, ctrl + p kombinasyonuyla da yazıcıdan çıkarabilirsiniz. Evinizde yazıcı yoksa internet cafeler bu konuda yardımcı olabilirler.

Trenlerde Açıköğretim izdihamı

  • aöf

Hafta sonu gerçekleştirilen Açıköğretim Fakültesi sınavları nedeniyle İzmir-Ödemiş hattında hem demiryolunda, hem de karayolunda büyük yoğunluk yaşandı.

Trenlerin kapasitesinin ihtiyaca yanıt vermemesi nedeniyle özellikle pazar günü Ödemiş'e dönüş seferlerinde, vatandaşların basamaklara oturarak yolculuk yaptıkları görüldü.

Cumartesi ve pazar günü düzenlenen sınavlar için cuma akşamından itibaren İzmir'e giden Ödemişli öğrencilerin tercihi, ağırlıklı olarak demiryolu oldu. Gidiş seferlerinde yaşanan yoğunluk, dünkü dönüş seferlerine de yansıdı. İzmir'den kalkan 12.20, 15.10 ve 17.25 trenlerinde vatandaşlar ayakta duracak yer bulmakta bile zorlandı.

AÖF sınav sorular ve cevapları ne zaman açıklanıyor?

  • aöf

9-10 Şubat'ta yapılan, AÖF 2013 yılı Güz dönem sonu sınavının soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF ) dönem sonu sınav soruları ve cevaplarının sınav haftasından 3-4 gün sonra açıklanması bekleniyor. Güz Dönemi ara sınavı sınav haftasını takiben 3-4 iş günü içinde açıklanmıştı.

Soru ve cevaplar yayınlanınca bu adresten ulaşabilirsiniz...

2012- 2013 ÖĞRETİM YILI AÖF SINAV TARİHLERİ

Güz Dönemi Ara Sınavı 05 - 06 Ocak 2013
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 09 - 10 Şubat 2013

Bahar Dönemi Ara Sınavı 04 - 05 Mayıs 2013
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 01 - 02 Haziran 2013

Açıköğretim Fakültesi 2013 Bütünleme Soru Ve Cevaplarına ulaşma yönergesi:

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

  • aöf

AÖF final sınavı sonuçları için binlerce öğrenci heyecanla bekliyor.

9-10 Şubat tarihinde yapılan AÖF sınavı sonuçları hala açıklanmadı. İşletme ve iktisat başta olmak üzere birçok bölümün sonuçları bekleniyor. Açıköğretim sınavında uygulanan bütünleme sınavı kaldırıldı.

Öğrenciler sınavdan geçemezse seneye de aynı dersi alacaklar. Kimi öğrenciler "Otuz dakika sınava girdik 30 gündür sınav sonuçları bekliyoruz. Açıklansın artık." derken kimisi de "Bütünleme sınavının kaldırılması kabul edilemez. Geçemezsek ne yapacağız? Telafi hakkı da verilmedi." diyor.

AÖF SINAV SONUÇLARI

AÖF sınav sonuçları için herkes merak içerisinde. Vize sınavı 1 hafta içinde açıklanmıştı. Fakat final sınavı sonuçları henüz açıklanmadı. Eğer bir aday ilk sınava girmediyse bu final sınavından en az 70 puan almak zorunda. Hatta öyle ki alınan doktor raporları bile kabul edilmiyor.

Açıköğretim sınav sonuçları açıklanıyor

  • aöf

AÖF sınav sonuçları (Açık Öğretim Fakültesi) için herkes beklemede... Sonuçların Cuma günü açıklanacağı bekleniyordu ancak yetişmedi.

AÖF sınav sonuçlarının açıklanması dün mesai bitimine yetişmedi. Yetkililerden açıklama geldi. Yetkililer sonuçların sisteme girilmeye devam ettiğini ancak söyledikleri gibi dün mesai bitimine kadar yetiştiremediklerini söyledi.

Bu nedenle Açıköğretim Fakültesi AÖF sınav sonuçları için bugün de çalıştıklarını, eğer yine mesai bitimine kadar yetişmezse açıklamanın 4 Mart Pazartesi gününe kalacağını bildirdiler.

AÖF hakkındaki gelişmeler yine ilk önce sabah.com.tr'de olacak.

AÖF öğrencileri bütünleme sınavı istiyor

  • aöf

Açıköğretim Fakültesi öğrencileri isyan bayrağını çekti.

Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinden her gün yüzlerce mesaj alıyoruz. Öğrenciler bütünleme sınav hakkı talep ediyor.

Serdar İplikci'nin haberine göre, öğrenciler yeni sınav sistemine isyan eden öğrenciler Güz ve Bahar dönemine ek olarak bütünleme sınavını istiyorlar.

AÖF'nin bu durum karşısında henüz bir açıklama yapmış değil. Ama bu şekilde devam ederse AÖF öğrencilerinin seslerini duyurması an meselesi...

İŞTE 2012- 2013 ÖĞRETİM YILI AÖF SINAV TARİHLERİ

Bahar Dönemi Ara Sınavı 04 – 05 Mayıs 2013
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 01 – 02 Haziran 2013

DERS GEÇME İLE İLGİLİ BİLGİLER VE KULLANILAN KISALTMA VE TERİMLER

1. AA ile CC arası "Geçer" notudur.
2. CD ile DD arası "Koşullu Geçer" notudur;
Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise akademik yetersizlik uyarısına göre işlem yapılır.
3. FF, YZ, DZ "Kalır" notudur. Bu dersler tekrar alınmak zorundadır.

Osmanlıca okuyabiliyor musunuz

  • admin

* Evet çok iyi derecede okuyabiliyorum
* Osmanlıcayı okuyabiliyorum
* Okumayı çok istiyorum, öğreneceğim inşllah
* Hiç niyetim yok, vaktim de yok. Nemelazım!

Türkçe, İngilizce'nin esiri oldu

  • garip

Dünya Dili Türkçe Sempozyumu Üyesi Prof. Abdurrahman Güzel, Türkçe'nin Selçuklu ve Osmanlı devletleri dönemlerinde bile hiçbir suretle Arapça ve Farsça'nın tesiri altında kalmadığını belirterek, "Günümüzde ise Türkçe, İngilizce'nin esiri olmuştur." dedi. Muğla Üniversitesi (MÜ)'nin evsahipliğinde düzenlenen 4. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu, 23 ülkeden 230 bilimadamının katılımıyla başladı. İki gün boyunca dört salonda 30 oturumun yapılacağı sempozyumda, 198 bildiri sunulacak. Yazılı, sözlü ve görüntülü iletişim aracı olanrak Türk dili, teknoloji ve Türk dili, kültür taşıyıcısı olarak Türk dili, ticaret dili olarak Türk dili, yakın coğrafyalar arası Türk dili, dünyadaki Türkoloji çalışmaları, Türkçe'nin eğitim ve öğretimi gibi konular ele alınacak.

Rüya Tabirleri Arama Motoru

  • garip

Rüyalar, insanların bilinçaltında gizlenmiş mesajlar ve sembollerle dolu bir dünya sunar. İslam kültüründe rüyaların önemi büyüktür; çünkü peygamberlerin hayatında rüyalar, Allah'ın mesajlarını iletmek için bir araç olarak kullanılmıştır. Diyanet Rüya Tabirleri Arama Motoru, bu mistik dünyanın kapılarını aralayan, binlerce kelimenin İslami rüya yorumlarını içeren bir hizmet sunmaktadır.