2018 aktif konular listesi

Kur'an-ı Kerim'de unutkanlığın yeri ve önemi

  • dib



Manisa Cezaevi Vaizi Dr. Ahmet Erdinçli: İnsan eğer kendisini yaratan Allahü tealanın emrinde giderse kolay kolay unutkanlık olmuyor.

Manisa Cezaevi Vaizi Dr. Ahmet Erdinçli, "Dini açıdan tavsiyem insan eğer kendisini yaratan Allahü tealanın emrinde giderse kolay kolay unutkanlık olmuyor. Namazlar, oruç ibadetleri zekayı geliştiren mükemmel tespitler var. Uyuşturucu gibi zararlı maddeler, bunların hepsi zihni örtüyor ve unutkanlığa sebep oluyor" dedi.

Diyanet'ten zekata vergi indirimi önerisi

  • dib



Diyanet'ten TBMM'ye öneri: Herkesi teşvik etmek için zekata vergi indirimi uygulansın.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, TBMM ve Hükümet'e anlamlı bir çağrı geldi. Diyanet, İslam'ın şartlarından olan zekatın özendirilmesi ve teşvik edilmesi için zekat olarak verilen miktara vergi indirimi uygulanmasını önerdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, öneride, "Eğitim yardımlarına uygulanan vergi indiriminin, zekat için de uygulanması yerinde bir karar olur. Bu konuda dinen bir sakınca da yoktur. Gıda Bankacılığı kanalıyla verilecek zekata vergi indirimi uygulanması, zekatın özendirilmesi ve teşvik edilmesini de sağlar" dedi.

DEKONT ALINACAK

60 yaşından sonra Kur'an okumayı öğrendiler

  • dib



Adıyaman'da 60 yaş ve üzerindeki ev kadınları, düzenlenen kursta Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmenin sevincini yaşıyor.

Yaşıtları gibi evlerinde oturup örgü örmek ya da torunlarını sevmek yerine Kur'an öğrenmek için yollara düşen kadınlar, İl Müftülüğü bünyesinde açılan kursta Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi.

Siteler Mahallesi'nde bulunan kız Kur'an kursunda bir araya gelen kadınlar, öğretici eşliğinde Kur'an-ı Kerim okuyor.

Kursiyerlerden 65 yaşındaki Hatice Demir, AA muhabirine, yaklaşık 3 yıldır kursa devam ettiğini söyledi.

Geç de olsa Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmek için azmettiğini dile getiren Demir, "En sonunda, şükürler olsun Kur'an öğrendim. Buradaki arkadaşlarımızla güzel vakit geçiriyoruz. Kur'an okuyunca dünya benim oluyor. Akşam daha rahat uyuyorum." dedi.

60 yaşındaki Elifhan Bozan ise Kur'an-ı Kerim'i okumayı kursta öğrendiğini belirtti.

MSÜ sınav sonuçları yalnızca sınavın yapıldığı yıl için mi geçerlidir?

  • anadolu



Askeri öğrenci olmak isteyen adaylar merakla bazı sorulara cevap arıyor. MSÜ başvuruları ne zaman başlayacak ve kimler başvurabilecek. Milli Savunma Üniversitesi başvuru şartları neler ve başvurular hangi tarihlerde gerçekleştirilecek. İşte harp okullarına başvuru yapmak isteyenlerin araştırdığı sorular ve Milli Savunma Bakanı tarafından yapılan açıklamalar...

Askeri öğrenci olmak için belli şartlar dahilinde olmak ve Milli Savunma Üniversite’sine başvuru yapmak gerekiyor. MSÜ başvurularının yapılacağı tarihi kaçırmak istemeyen askeri okul adayları bu konuda araştırmalarını sürdürüyor. Harp okullarında askeri öğrenci olmak için hangi şartlar gerekiyor? MSÜ başvuru koşulları neler? İşte adayların aradığı cevaplar…

MSÜ BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

AÖF sınavlarına hangi kimliklerle girilmesi yasaklandı?

  • anadolu



Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinin sınavlarına artık nüfus cüzdanı ve pasaport dışındaki ''öğrenci kimlik kartı, sürücü ehliyeti, baro kartı, mesleki kimlik kartları ve askeri kimlik belgesi" gibi kimliklerle girilmesi yasaklandı.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinin güz dönem sonu sınavına girecek öğrencilerin nüfus cüzdanı dışındaki kimliklerinin ibrasının geçersiz olacağı bildirildi.

AÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Diyanet hangi konularda halkı bilgilendirecek?

  • dib



Diyanet, ‘yıllık çalışma programı’ kapsamında okullara, yurtlara, kahvelere, hatta evlere ‘sohbet’ ziyaretleri gerçekleştirecek. Bu ‘sohbet’lerde örtünme adabı, şehadet, kadının çalışma yaşamı gibi konular anlatılacak.

Diyanet, 2018’de bakanlıklardan belediyelere, Emniyet’ten STK’lere, muhtarlardan apartman yöneticilerine kadar herkesle ‘işbirliği’ yaparak vaiz gönderecek. Toplumun tüm kesimlerine, her alanda ulaşarak ‘eğitim vermeyi’ amaçlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, yıl boyunca MEB, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), belediyeler, Emniyet’ten başlayarak muhtarlıklar ve apartman yöneticilerine kadar işbirliği yapmayı hedefliyor.

Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı Yarışma Sınavı Giriş Yerleri Açıklandı

  • dib



25.12.2017-08.01.2018 tarihlerinde başvuruları alınan Diyanet İşleri uzman yardımcısı yarışma sınavına katılmaya hak kazananlar “Sınav Giriş Belgesi”ni https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresinden alabileceklerdir.

Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınav giriş belgesinde belirtilen sınav tarihi ve sınav merkezinde T.C. Kimlik No’lu kimlik belgelerinden (nüfus cüzdanı ve pasaport) biri ve sınav giriş belgesi ile birlikte saat 14:00’da hazır bulunacaklardır.



SINAVA ÇAĞRILAN SON SIRADAKİ ADAYIN KPSS PUANI

GRUBU

KPSS PUANI

4 YILLIK DİNİ YÜKSEK ÖĞRENİM MEZUNU

72,15231

Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı Yarışma Sınavı Giriş Yerleri Tıkla Öğren

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı Yarışma Sınavı Yerleri Açıklandı

  • dib



26.12.2017-08.01.2018 tarihlerinde başvuruları alınan Din İşleri Yüksek Kurulu uzman yardımcısı yarışma sınavına katılmaya hak kazananlar “Sınav Giriş Belgesi”ni https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresinden alabileceklerdir.

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı Yarışma Sınavı Yerleri Tıkla Öğren

Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınav giriş belgesinde belirtilen sınav tarihi ve sınav merkezinde T.C. Kimlik No’lu kimlik belgelerinden (nüfus cüzdanı ve pasaport) biri ve sınav giriş belgesi ile birlikte saat 14:00’da hazır bulunacaklardır.



SINAVA ÇAĞRILAN SON SIRADAKİ ADAYIN KPSS PUANI

GRUBU

KPSS PUANI

4 YILLIK DİNİ YÜKSEK ÖĞRENİM MEZUNU

71,43948

Diyanet erkek Kur'an öğreticisi alımı ek tercih ve yerleştirme işlemleri

  • dib



Başkanlığımızca 19.08.2017 – 21.08.2017 tarihleri arasında Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde yapılan "Kurum İçi Naklen Kur'an Kursu Öğreticisi Alımı Sözlü Sınavı" sonucunda 70 ve üzeri puan alarak daha önceden hiç tercihte bulunmayanlar ile tercihlerine yerleşemeyen adaylara ek tercih hakkı verilerek naklen atamaları yapılacaktır.

Atanma işlemlerine esas olmak üzere;

1- Adaylar tercih işlemlerini 17.01.2018 ile 18.01.2018 tarihleri arasında yapacaktır.

2- Adaylar 15'er tercih yapabileceklerdir.

3- Tercihlerine yerleştirme işlemi sözlü sınav başarı puanı en yüksek olandan başlamak suretiyle yapılacaktır.

4- Sözlü sınav başarı puanlarının eşit olması durumunda, MBSTS puanı yüksek olana, onun da eşit olması halinde hizmet süresi fazla olana, bu sürenin eşitliğinde yaşı büyük olana öncelik verilecektir.

Diyanet Müezzin-Kayyım Açıktan Alım Sınavı Yerleri Açıklandı

  • dib



2017 Yılı Açıktan Alım Sınavı (Müezzin-Kayyım )’na başvuran adaylardan sözlü sınava katılmaya hak kazananlar, “Sınav Giriş Belgesi”ni https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresinden alabileceklerdir.



Adaylar, “Sınav Giriş Belgesi” ve T.C. Kimlik No’lu kimlik belgelerinden (nüfus cüzdanı, pasaport) biri ile birlikte sınav giriş belgesinde belirtilen sınav tarihi ve sınav merkezinde saat 09:00’da hazır bulunacaklardır. Kimlik belgesi ve sınav giriş belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı ve pasaport dışında başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.



GRUPLARA GÖRE SÖZLÜ SINAVA ÇAĞRILAN EN SON ADAYIN KPSS TABAN PUANI

GRUP ADI - KONTENJAN - SÖZLÜ İÇİN KPSS TAB. PUAN

Dört yıllık Dini Yüksek Öğrenim +Hafız

İHL+Diğer Lisans+Hafız

15

51,20896

Bayan Murakıplık Sınavında Başarılı Olan Adayların Atamaları Nasıl Olacak?

  • dib



Murakıplık (Bayan) için 11.12.2017-22.12.2017 tarihleri arasında yapılan sözlü sınav sonucunda başarılı olanların atama işlemleri aşağıda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.

1- Adaylar 23.01.2018 Salı günü saat 18:00’dan itibaren 28.01.2018 Pazar günü saat 23:55’e kadar tercih işlemlerini gerçekleştirecektir.

2- Adayların tercihlerine göre yerleştirme işlemi sözlü sınav sonuçlarına göre yapılacaktır. Bunda eşitlik olması halinde sırasıyla,

Hizmet süresi fazla olana
Doğum tarihi önce olana

öncelik verilecektir.

3- Adaylar 15 tercihte bulunabileceklerdir. Tercihlerinden birine yerleşemeyenler ile belirtilen süre içerisinde tercihte bulunmayanların atamaları re’sen yapılacaktır.

Akademisyenler için mecburi hizmet mi geliyor?

  • anadolu



YÖK, basında yer alan akademisyenlere mecburi hizmet getirildiğine yönelik haberlerin gerçek olmadığını belirtti.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), akademisyenlere "mecburi hizmet" şartı getirilmesinin söz konusu olmadığı belirtildi.

YÖK tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, akademisyenlerin 2 yıl boyunca "mecburi hizmet" yapacağına ilişkin basında yer alan haberler gerçeği yansıtmıyor.

Üretim Reform Paketi kapsamında geçen yıl Temmuz ayında yayınlanan ve 2547 sayılı kanuna eklenen maddeye göre, bir üniversitede doktorasını bitirenlerin en fazla yüzde 20'si, aynı üniversitenin yardımcı doçent kadrolarına atanabilecek, geriye kalan yüzde 80'i ise doğu ya da batı illeri gözetilmeksizin farklı bir üniversitede bir eğitim öğretim yılı boyunca çalışmak koşuluyla doktorasını bitirdikleri üniversitede yardımcı doçent olabilecek.

Hac görevlisi nasıl olunur?

  • dib



Türkiye'den hacca gitmek isteyen ve bu yıl ilk kez kayıt yaptıran 316 bin 857 kişiyle toplam hacı adayı sayısı 2 milyonu aştı.

Türkiye'den hacca gitmek için bu yıl 316 bin 857 kişi yeni kayıt yaptırdı. Daha önce başvuranlarla birlikte hac görevini yapmak isteyenlerin sayısı 2 milyonu aştı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, hac görevini yerine getirmek isteyen 316 bin 857 kişi bu yıl ilk kez kayıt yaptırdı.

Daha önce kayıt yaptıran, kayıtlarını bu yıl da yenilemesi beklenen 1 milyon 804 bin 110 hacı adayına bu yıl 316 bin 857 kişinin eklenmesiyle, hacı adayı sayısı 2 milyonu aştı.

Sonuçlar Başkanlığın sitesinden sorgulanabilecek

Toplam 2 milyon 120 bin 967 kişinin katılacağı bu yılki hac kurası, yarın saat 11.00'de Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda, bilgisayar ortamında, basın ve kamuoyuna açık yapılacak.