2016-2017 Okul Öncesi, İlkokul ve Ortaokul Kayıt Sonuçları e-okul sistemi giriş

e-Okul sistemi Giriş 2016-2017 Okul Öncesi Kayıt, İlkokul Kayıt ve Ortaokul Kayıt Sonuçları Sorgulama
2016-2017 Eğitim Öğretim yılı E Okul sistemi Kayıt İşlemleri ve E Okul sistemi Kayıt Sonuçlarını Öğrenmek için aşağıdaki linki Tıklayınız



MEBBİS Sistemine Giriş Yapmak için Tıklayın
KAYIT SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ Milli Eğitim Bakanlığı geçen yıllarda olduğu gibi 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında da E-Okul üzerinden adrese dayalı e-kayıt dönemi işlemlerini başlayacaktır..E Okul Yeni Kayıt İşlemlerinizi (https://e-okul.meb.gov.tr/IlkOgretim/MEM/IOM00009.aspx) adresinden takip edebilirsiniz..
Milli eğitim bakanlığı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 2016 Temmuz ayı içerisinde 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında ilkokul birinci sınıfların ve ortaokul birinci sınıfların hangi okulda okuyacağını belirleyip yayınlayacak.Veliler çocuğunun hangi okulda okuyacağını internet üzerinden takip edebilirler.
Peki,E okula Yeni Kayıt Nasıl Yapılır?
İşte 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı E Okul Kayıt İşlemleri Hakkında Tüm Merak Edilenler...

E Okul Kayıt 2016- 2017,okula yeni kayıt,İlköğretime yeni başlayacakların kayıtları ilk defa olacaklar e-okula girip sistem tarafından otomatik olarak yerleştirilecek. 5. sınıfa başlayacak öğrenciler ortaokul olarak belirlenen okullarda eğitimlerine devam edecek. 1. sınıfa başlayacak öğrenciler de ilkokul olarak belirlenen okullara sadece e-okul üzerinden kayıt yaptıracaklar.Bunlar daha evvel ev adreslerine göre belirlenen en yakın okula verilecektir. E-Okul sistemi tarafından tüm öğrencilerin, adreslerinin bulunduğu en yakın ilköğretim okuluna kayıtları yapılacaktır. İnternet üzerinden e- okul kayıt yerine girerek okula başlayacak çocuğun T.C kimlik numarasını girerek öğreniliyor.

Kayıt ve nakillerde adres kontrolü olacak ve Resmî tüm ilkokul ve ortaokullara kayıt ve nakiller öğrencilerin ulusal adres veri tabanındaki bilgileri ve ilçe öğrenci yerleştirme komisyonu kararı doğrultusunda yerleşim yeri adresi (birinci adres) esaslı yapılacaktır.
Eylül ayı itibari ile 72 ayını doldurmuş ola çocuklar yani 2010 Eylül ve öncesi doğumlu çocukların kesin kayıtları Bu yaş grubundaki çocuklar ikametlerine uygun ilkokullara geçici olarak kayıt yapıldıktan sonra velilerin haklı bir itirazı yok ise aynı okula kesin kaydı yapılır.

Okula kayıt olacak 72 aydan küçük olan öğrencilerden 66 aya kadar olanlar doktor raporu ile 66 ay altı olanlar ise velinin vereceği dilekçe ile kayıt ertelenebilir.

Kaydı hiçbir okulda gözükmeyen çocukların Velilerimiz öncelikle ilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres kontrolü yaptıracak, ardından ilçe milli eğitim müdürlüğüne giderek yetkilileri bilgilendirecektir. İlgililer ise ilçe adres havuzundaki adresleri ilgili okullarla ilişkilendirecektir.

Görev yeri değişen kamu görevlileri ile ikameti değişen vatandaşlarımızın çocuklarının birinci sınıfa kaydı veya nakli yerleştirmeden sonra görev yeri değişen kamu görevlileri ile ikameti değişen vatandaşlarımızın çocuklarının birinci sınıfa kaydı, yeni adresiyle uyumlu okula sistem tarafından yapılacaktır. Ancak eski okula kesin kayıt yapılan çocukların adresi değiştikten sonraki yeni adresine uyumlu okula nakli, e-okulda nakiller açıldığında yapılacaktır.

Boş kontenjanı olan okullara nakiller MEB tarafından düzenlenecek olup Sınıf mevcutları 30'un altında olan sınıflardaki kontenjanların mevzuatı doğrultusunda doldurulmasına ilişkin açıklama MEB tarafından yapılacaktır.

Özel okullara, konservatuarlara ve imam hatip ortaokullarına kayıtlar adres kontrolü yapılmadığından e-okul işlemleri ekranı açıldığında velisinin başvurusu üzerine okul yöneticileri tarafından süresi içinde kayıt ve nakiller yapılabilecektir.

Şehit- muharip gazi çocukları ile özel eğitim öğrencilerinin nakli çocukların kayıtları sistemde yerleştirilen okula yapıldıktan sonra Eylül ayı başı itibariyle bu konumdaki öğrencilerin istedikleri okullara nakillerine izin verilecektir.

Öğretmen çocukları, çalışan anne babalar, kardeşler, ana sınıfını okuduğu okula kayıt yaptırmak isteyenlere Yönetmeliğin izin verdikleri dışında hiçbir kişi veya gruba ayrıcalık tanınmayacaktır.Önceki uygulama aynen devam edecektir.

Kesin kayıt için e-kayıt yerleştirmesi aynı zamanda kesin kayıt anlamına da gelmektedir. Velilerimiz kesin kayıt için ek herhangi bir belge götürmeyecek. Eylül ayı başında okul idaresine başvurarak çocuğunu bu okula göndereceğini beyan edecek. Kayıt için herhangi bir ücret ödenmeyecektir.

Velilerden öğrencilerin kayıtlarının bir yıl ertelenme istekleri rapora bağlı olarak Yaşça kayıt hakkını elde eden, ancak bedenen veya zihnen yeterince gelişmemiş olup okula uyum sağlayamayan 66 ay ve üzeri çocuklar da kasım ayı sonuna kadar sağlık kurumlarından verilen bedenen veya zihnen gelişmemiş tıbbi tanılı rapor üzerine okul öncesi eğitime yönlendirilebilecek veya kayıtları bir yıl ertelenebilecektir.

Birinci adresi yurt dışı olup Türkiye'de akrabasının yanında kalacak durumdaki çocukların kayıtları Bakanlığımız tarafından yapılacaktır. Bu çocukların yerleşim yeri adresi, anne-baba muvafakatnamesi ve hangi okula kayıt edileceği ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla resmi yoldan Bakanlığımıza gönderilecektir.

Kayıt edilen öğrencilerin sınıf ve öğretmenleri okulun açıldığı Eylül 2016 Pazartesi günü; 1. sınıfların uyum programı Eylül 2016'da başlayacağı için öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri ilgili okul yönetimi tarafından okullar açılmadan önce belirlenecektir.

Farklı yaş gruplarındaki öğrenciler Okulun fiziki şartlarına göre aynı yaş gurubundaki öğrencilerin aynı sınıflara yerleştirilmeleri okul yönetimleri tarafından değerlendirilebilecektir.

Beşinci sınıfa geçen öğrencilerin okulları
Öğrencinin 2015-2016 eğitim öğretim yılında öğrenim görmüş olduğu okul;

a) Ortaokul olarak dönüştürülmüş ise; öğrenci aynı okulunda öğrenimine devam edebilecektir.

b) İlkokul olarak dönüştürülmüş ise; ilçe milli eğitim müdürlüklerince planlanan ortaokula e-okul sisteminden ilçeler tarafından toplu olarak aktarılacaklardır.

2016-2017 İlkokul kayıt sonuçları,2016 ortaokul kayıt sonuçları,yeni okul kayıt sorgulama,e okul kayıt sonuçları,MEB Merkezi okul kayıtları,ilkokul kayıt işlemleri,ortaokul kayıt işlemleri,