Hafızlık Tespit Sınavı Usul ve Esasları
Sınavla İlgili Usul ve Esaslar
1.S.N SINAVIN YAPILACAĞI İLLER SINAV MERKEZLERİ
1. Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi
2. Antalya H. Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi
3. Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi
4. Bursa Bursa Eğitim Merkezi
5. Erzurum Ö. Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi
6. İstanbul Kartal İlçe Müftülüğü
7. İstanbul Fatih İlçe Müftülüğü ,
8. Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi
9. Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi
10. Manisa Manisa Eğitim Merkezi
11. Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezi
12. Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi
13. Van İl Müftülüğü
2. Müracaatlar; il ve ilçe müftülükleri aracılığıyla belirlenen tarihler arasında https://dibbys.diyanet.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacaktır. 3. B aşvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından Kur'an kursu öğrencileri için kurs yöneticisi, dışarıdan müracaat edenlerin ise kendileri sorumlu olacaktır.
4. Sınava girmek isteyenler belirtilen sınav merkezlerinden istediklerini tercih edebilecekler ve müracaat esnasında T.C/Yabancı Vatandaşlık numarası bulunan bir belge ile bir adet fotoğraflarını yanlarında bulunduracaklardır. Yabancı uyruklu öğrencilerin bilgilerinin doğruluğu T.C. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün yabancı kimlik numarası doğrulama sayfasından kontrol edildikten sonra başvurularının alınması gerekmektedir. https://tckimlik.nvi.gov.tr/YabanciKimlikNo/Dogrulama.aspx
5. Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle bir değişiklik yapılmayacaktır. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan veya zamanında yapılmayan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
6. Hafızlık Tespit Sınavlarına katılarak başarılı olanların belgeleri, sistem üzerinden otomatik olarak döktürüldüğünden Hafızlık Tespit Sınavına katılacaklarla ilgili başvuru bilgilerinin doğru ve eksiksiz bir şekilde sisteme girilmesi büyük önem arz etmektedir. Örneğin; Kur'an kursunda okuyan bir öğrencinin belgesi, "Dışarıdan" olarak hazırlanamayacağı gibi "Dışarıdan" olarak kayıt altına alınan bir öğrencinin belgesi de "Kur'an Kursundan" olarak hazırlanmayacaktır. Bu nedenle kayıtları alan ilgili personelin sisteme girişlerde son derece titiz davranması gerekmektedir.
7. Kayıt alınırken başvuru yapanlara ait iletişim bilgilerinin (telefon numarası, açık adres, e-mail vb.) doğru olarak girilmesine, sınava girecek şahsın mağdur olmaması için fotoğrafsız kayıt alınmamasına ve yüklenen fotoğrafların yüz kısmının tam olarak görülmesine dikkat edilmelidir.
8. Sınava başvuru yapanların kayıt işlemi bittikten sonra ilgili müftülükçe mutlaka Ön Kayıt Belgesiverilmelidir. Ön kayıt belgesi Hafızlık Tespit Sınavı Giriş Belgesi olmayıp 9'uncu maddede belirtilen tarihte ayrıca Hafızlık Tespit Sınavı Giriş Belgelerini herhangi bir müftülükten almaları gerekmektedir.
9. Sınav yeri ve zamanını gösteren, Hafızlık Tespit Sınavı Giriş Belgeleri ilgili tarih itibariyle il ve ilçe müftülüklerimiz tarafından DİBBYS/EHYS sistemi üzerinden verilmeye başlanılacak olup ayrıca bir yazı yazılmayacaktır.
10. Adaylar sınava gelirken müftülükten onaylı "Hafızlık Tespit Sınavı Giriş Belgesi" ile birlikte T.C./Yabancı Vatandaşlık No'sunun yer aldığı kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır. Bunlardan biri yanında olmayan aday sınava alınmayacaktır.
11. Adaylar; "Hafızlık Tespit Sınavı sonuçlarını belirlenen tarih itibariyle https://dibbys.diyanet.gov.tr/EHYS/Hafizlik/HafizlikSinavSonucuSorgulama.aspx adresi üzerinden öğrenebileceklerdir.
12. Hafızlık Tespit Sınavı sözlü olarak yapılacak ve 70 puan alan aday başarılı sayılacaktır.
13. Sınav ve sonuçları ile ilgili B aşkanlığımızın internet sitesinden yapılan tüm duyurular tebligat niteliğinde olduğundan adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
14. Sınavda başarılı olarak belge almaya hak kazanan öğrencilerimizin "Hafızlık Belgeleri" eğitim gördükleri Kur'an kursunun bağlı olduğu müftülüğe, hafızlığını kendi imkânlarıyla tamamlayan ve dışarıdan sınava katılarak belge almaya hak kazananların belgeleri ise başvuru esnasında belirttikleri müftülüklere gönderilecektir.
15. Bu duyurunun bir nüshasının web sitemizden alınarak Kur'an kurslarının ilan panolarına asılması, müracaat eden hafız adaylarına bir suretinin verilmesi ve ilgililere duyurulmasından müftülükler sorumluolacaktır.
İLETİŞİM:
DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı. No:147/A 06800 Çankaya/ANKARA
Tel: 0312 295 81 02 / 81 15 Faks: 0312 287 68 59
Konular
- DİBBYS Şifremi Unuttum! Yeni Şifre Nasıl Alınır?
- DİBBYS Nasıl Kullanılır?
- Hafızlık Tespit Sınavı 2017
- Hafızlık Tespit Sınavı Usul ve Esasları
- Hafızlık Sınavı Giriş Belgesi Nasıl Alınır?
- Hafızlık Sınavı Nasıl Olur?
- 2.5 Ayda Hafızlık Mümkün mü?
- Hafızlık Belgesi Olan Öğrenci Sınavsız Liseye Kaydolabilecek
- Hafızlık Belgesi 5 Yılda Yenilenecek
- Diyanet'te Bayanların Çalışma Alanları Nelerdir?
- Diyanet İşleri Başkanlığı Çalışma Yönetmeliği
- Hafızlık Belgesi Ne İşe Yarar
- Hafızlık Nasıl Yapılır?
- Diyanet Münhal Kadro Nedir?
- Diyanet Münhal Kadro Nedir?
- Münhal Kadrolar İçin Başvurular Nasıl Yapılır?
- Münhal Kadrolar İçin Nakil Sınavı
- Diyanet Personel Matbu Dilekçe Örneği
- Diyanet Kurs Kayıt Dilekçe Örneği
- Diyanet İşleri Başkanlığı Kursları Yönetmeliği
- Diyanet Kur'an Kursu Uygulama Esasları
- Diyanet Eğitim Görevlisi Sınavı Sonuçları (Sözlü)
- 2018 2.Dönem Hafızlık Tespit Sınavı
- Aşere-Takrib Kursunu Dışardan Bitirenler İçin Sınav Duyurusu
- Yaz Kur'an Kurslarının Tarihi ve Yapılan Yenilikler
- 2017 Yaz Kur'an Kursu Uygulama Esasları
- Diyanet 2017 Yılı Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları
- Diyanet Nakil veya Ataması Yapılacak Personelin Yapması Gerekenler
- MBSTS Sınavına Girecek Personel İçin İzin ve Harcırah Dilekçe Örneği
- 2020 MBSTS Soru ve Cevapları