Hafızlık Belgesi 5 Yılda Yenilenecek



Diyanet İşleri Başkanı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığının Kastamonu’da düzenlediği ‘Tecvit Çalıştayı’nın açılış programında hafızlar için önemli açıklamalarda bulundu...

“Hayatını Kuran’a adamış bir ecdadın torunları için hafız sayımız az…”

1970’den 2015 yılına kadar 120 bin hafızımız olmuştur. Birçok ülkeye göre bu iyi bir sayıdır. Bazı ülkelere göre ise az bir sayıdır. Ancak hayatını Kuran’a adamış bir ecdadın torunları için bu sayı az denilebilir. Öte yandan sevindirici haberler de alıyoruz. Son yıllarda hapishanelerde açılan Kur'an kurslarında hafızlığa başlayan çok sayıda mahkum var. Hafızlıklarını tamamladıklarında belgelerini bizzat gidip kendim vereceğim.

“Hafızlarımızın mutlaka Kuran'ın manasından haberdar olması gerekiyor…”

Hafızlık konusunda aşmamız gereken iki büyük sorun var. Bunlardan biri, hıfsını muhafaza eden hafız sayımız kaç tane? Bunu mutlaka takip etmemiz gerekiyor. Hafızlığı diri tutmamız lazım. Belki beş yılda bir hafızlık belgesi yenilenerek hafızlık diri tutulabilir. İkinci husus ise, hafızlarımızın mutlaka Kuran'ın manasından haberdar olması gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak eğitim merkezlerimizde Kuran'ı anlamaya da ağırlık vererek eğitimlerimizi yürütmeye çalışıyoruz.