İhtisas Kursu Kursiyer Seçimi
Başkanlığımızca, en az lisans düzeyinde dinî yüksek öğrenim görmüş olan personelin, Başkanlığın görev alanı ile ilgili konularda hizmet içinde bilgisini artırması ve uzmanlaşması amacıyla 2017 yılı Eylül ayından itibaren hizmet içi eğitim ihtisas kursu düzenlenmesi planlanmaktadır. Söz konusu kursa katılacak personeli belirlemek için yazılı ve sözlü-uygulamalı olmak üzere iki aşamalı kursiyer seçim sınavı yapılacaktır.
I. ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR:
1. Son başvuru tarihi itibariyle (10 Nisan 2017):
a. Başkanlık teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (A) bendi statüsünde kadrolu devlet memuru olarak çalışıyor olmak,
b. Dört yıllık dinî yüksek öğrenim mezunu olmak, (Dört yıllık dinî yüksek öğrenim son sınıf öğrencisi olan personelin başvuruları; Fakülte Dekanlıklarından aldıkları durumlarını gösterir belgeyi sisteme yüklemeleri halinde kabul edilecektir.)
c. Memuriyette adaylığı kaldırılmış veya Ağustos 2017 tarihine kadar kaldırılacak olmak,
d. Uzun süreli yurtdışı görevinde bulunmamak, tarihinden önce yurtdışı görevini tamamlayacakların başvuruları kabul edilecektir.)
2. 01 Ocak 1976 ve sonraki tarihlerde doğmuş olmak,
3. Önceki yıllarda hizmet içi eğitim ihtisas kursuna katıldığı halde kurstan başarısızlık veya disiplinsizlik sebebiyle birden fazla ilişiği kesilmemiş olmak.
II. BAŞVURU, SINAV, YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ ve DİĞER HUSUSLAR
1. Başvuru işlemleri:
a. Adaylar başvurularını DİBBYS’ye (https://dibbys.diyanet.gov.tr) kendi kullanıcı adı ve şifreleri ile girerek, İKYS sınavlar menüsünden 2017 Yılı İhtisas Kursu Kursiyer Seçim Sınavı bölümünden yapacaklardır.
b. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.
c. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan ve posta yolu ile yapılan müracaatlar 10 nisan saat 17.30’dan sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
d. Sınav başvurularında adayın beyanı esas alınacaktır.
2. Sınav İşlemleri:
a. Kursiyer seçim sınavı yazılı ve sözlü-uygulamalı olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacaktır.
b. Sözlü-uygulamalı sınavda 70 ve üzeri puan almak şartıyla belirtilen kontenjanda sıralamaya girebilen adaylar kursa katılmaya hak kazanacaklardır.
A. Yazılı Sınav:
a. Yazılı sınav, Başkanlığımızca belirlenecek sınav merkezlerinde belirlenen tarihte yapılacaktır.
b. Yazılı sınav, çoktan seçmeli test şeklinde yapılacak ve toplam 100 sorudan oluşacaktır.
c. Adaylar; “sınav giriş belgesi” alma ve “sınav sonuç öğrenme” işlemlerini DİBBYS üzerinden gerçekleştireceklerdir.
d. Adaylar sınava gelirken “sınav giriş belgesi” ile birlikte T.C. kimlik no’sunun yer aldığı kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.
B. Sözlü-Uygulamalı Sınav:
a. Yazılı sınavda en yüksek puan alan adaydan itibaren ilk 900 aday sözlü-uygulamalı sınava çağrılacaktır. (900’üncü adayla aynı puana sahip diğer adaylarda sözlü-uygulamalı sınava çağrılacaktır.)
b. Adaylar, yazılı sınav sonuçlarının ilanından sonra Başkanlıkça duyurulacak tarih ve sınav merkezi/merkezlerinde sözlü-uygulamalı sınava alınacaklardır.
c. Adaylar; sözlü-uygulamalı sınav öncesinde, “sınav giriş belgesi” alma ve “sınav sonuç öğrenme” işlemlerini DİBBYS üzerinden gerçekleştireceklerdir.
d. Adaylar sınava gelirken; “sınav giriş belgesi” ile birlikte T.C. kimlik no’sunun yer aldığı kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.
e. Sözlü-uygulamalı sınavda Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun ve güzel okumak baraj kabul edilecektir.
f. Adaylara sınava girecekleri günün sabahında sözlü-uygulamalı sınavda değerlendirilmek üzere kompozisyon yazdırılacaktır. Kompozisyon konuları günlük olarak sözlü-uygulamalı sınav komisyonunca belirlenecektir.
3. Yerleştirme İşlemleri ve Diğer Hususlar:
a. Kursa katılmaya hak kazanan adayların merkezlere yerleştirme işlemleri Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce belirlenecek kıstaslara göre yapılacaktır.
b. Sınav öncesi, sonrası ve yerleştirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacak, kursa katılmış olmaları halinde kursla ilişikleri kesilecektir.
c. Kursa katılmaya hak kazandığı halde son sınıf öğrencisi olup dinî yüksek öğrenimden mezun olamayanlar ile memuriyette adaylığı belirtilen tarihe kadar kaldırılmayanlar kursa alınmayacak ve sınav sonuçları ileriki yıllarda müktesep teşkil etmeyecektir.
d. Bu ilandaki şartlar, sadece bu sınav ve sınava bağlı yerleştirmeler ile ilgilidir. Bundan sonraki sınav ve yerleştirmeler için müktesep teşkil etmeyecektir.
e. Sınav ve sonuçları ile ilgili Başkanlığımızın internet sitesinden yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
f. Kursa katılmaya hak kazanan adaylar; dinî yüksek öğrenim diploma veya mezuniyet belgesinin tasdikli suretini, (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesi tasdikli suretini) kendilerine bildirilecek tarihe kadar Başkanlığımıza göndereceklerdir.
g. Kursa katılmaya hak kazanan adaylar, ödenek yetersizliği sebebiyle kursa alınacakları Müdürlük emrine tayin edileceklerdir.
h. Kursu başarıyla bitirenler ile herhangi bir sebeple kursla ilişiği kesilenler Başkanlıkça verilecek göreve gitmekle yükümlü olacaklardır.
III. SINAV KONULARI:
1. Yazılı Sınav Konuları:
a. Arapça
b. Temel İslam Bilimleri ve Genel Kültür
2. Sözlü-Uygulamalı Sınav Konuları:
a. Kur’an-ı Kerîm
b. Yazılı Sınav Konuları (Kompozisyon, genel kültür başlığı altında değerlendirilecektir.)
IV. İLETİŞİM:
Telefon: 0312 295 81 44 – 48 – 49
Belgegeçer (Fax): 0312 287 68 59
İlgililere duyurulur.
EĞİTİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Konular
- DİBBYS Şifremi Unuttum! Yeni Şifre Nasıl Alınır?
- DİBBYS Nasıl Kullanılır?
- Hafızlık Tespit Sınavı 2017
- Hafızlık Tespit Sınavı Usul ve Esasları
- Hafızlık Sınavı Giriş Belgesi Nasıl Alınır?
- Hafızlık Sınavı Nasıl Olur?
- 2.5 Ayda Hafızlık Mümkün mü?
- Hafızlık Belgesi Olan Öğrenci Sınavsız Liseye Kaydolabilecek
- Hafızlık Belgesi 5 Yılda Yenilenecek
- Diyanet'te Bayanların Çalışma Alanları Nelerdir?
- Diyanet İşleri Başkanlığı Çalışma Yönetmeliği
- Hafızlık Belgesi Ne İşe Yarar
- Hafızlık Nasıl Yapılır?
- Diyanet Münhal Kadro Nedir?
- Diyanet Münhal Kadro Nedir?
- Münhal Kadrolar İçin Başvurular Nasıl Yapılır?
- Münhal Kadrolar İçin Nakil Sınavı
- Diyanet Personel Matbu Dilekçe Örneği
- Diyanet Kurs Kayıt Dilekçe Örneği
- Diyanet İşleri Başkanlığı Kursları Yönetmeliği
- Diyanet Kur'an Kursu Uygulama Esasları
- Diyanet Eğitim Görevlisi Sınavı Sonuçları (Sözlü)
- 2018 2.Dönem Hafızlık Tespit Sınavı
- Aşere-Takrib Kursunu Dışardan Bitirenler İçin Sınav Duyurusu
- Yaz Kur'an Kurslarının Tarihi ve Yapılan Yenilikler
- 2017 Yaz Kur'an Kursu Uygulama Esasları
- Diyanet 2017 Yılı Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları
- Diyanet Nakil veya Ataması Yapılacak Personelin Yapması Gerekenler
- MBSTS Sınavına Girecek Personel İçin İzin ve Harcırah Dilekçe Örneği
- 2020 MBSTS Soru ve Cevapları