Diyanet Kurum İçi Naklen Giriş Sınavı Konuları Nelerdir?





SINAVIN ŞEKLİ VE KONULARI
1. Sınav, sözlü olarak yapılacaktır.
2. MBSTS puan sırasına göre ilan edilen kadro sayısının 3 (üç) katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. MBSTS puan sırasına göre çağrılacak son sıradaki adayın birden fazla olması halinde, puanı eşit olan adayların tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.
3. Adaylar sözlü sınavda;
a) Kur’an-ı Kerim, (70 puan)
b) Dini bilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlâk konuları), (20 puan)
c) Hitabet. (10 puan)
konularından ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirileceklerdir.
4. Kur’an Kursu Öğreticiliği sınavına katılacaklarda Başkanlığımız web sayfasında yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Yeterliklerinde belirtilen “Ortak Genel Kültür Yeterlikleri” ile “Kur’an Kursu Öğreticisi Temel ve Özel Yeterlikleri”, İmam-hatiplik için sınava katılacaklarda “Ortak Genel Kültür Yeterlikleri” ile “İmam-Hatip Temel ve Özel Yeterlikleri” esas alınacaktır.
5. Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.


DEĞERLENDİRME ve BAŞARI SIRALAMASI
1. Sınavda başarılı sayılabilmek için sınav komisyonu üyelerinin her birinin ayrı ayrı verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 puan olması gerekmektedir.
2. Başarı sıralamasında en yüksek puandan başlanmak üzere öncelikle sınav puanı dikkate alınacaktır. Sınav puanlarının eşit olması halinde MBSTS puanı yüksek olana, onun da eşit olması halinde hizmet süresi fazla olana, bu sürenin de aynı olması halinde doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.