YGS-LYS SINAVLARINA NASIL HAZIRLANMALIYIZ?

Yeni bir eğitim-öğretim döneminin başlaması, aynı zamanda milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veli için de yeni bir sınav maratonunun başlaması anlamına geliyor. Her öğrencinin kafasında yine aynı sorular var; YGS/LYS sınavlarına nasıl hazırlanmalıyım? Dershanesiz yeni eğitim döneminde ek bir desteğe ihtiyaç duymadan nasıl başarıya ulaşabilirim? İstediğim üniversiteyi ve bölümü kazanabilmek için rekabette nasıl bir adım öne geçebilirim? Sınavların adı, biçimi ve uygulanan sistem sık sık değişse de bu sınavların insan hayatındaki önemi değişmiyor. O zaman gelin, YGS/LGS sınavlarına kusursuz bir şekilde hazırlanmanın birkaç altın kurala beraber bir göz atalım...

1- YOĞUNLAŞTIRILMIŞ HAZIRLIK EĞİTİMİ

’Erken kalkan yol alır’ sözü tam da böylesine ’çetin geçecek’ günler için söylenmiş olmalı. Unutmayın! Bir değil iki sınav var önünüzde. İşte bu nedenle, son günlerinizi ’yeterince hazırlanamadım’, ’şu konular eksik kaldı’ stresiyle geçirmemek için yoğunlaştırılmış, sıkı bir hazırlık eğitimi almanız gerekiyor.

2- HAFTANIN 6 GÜNÜ EĞİTİM

Başlık ilk bakışta gözünüzü korkutabilir. Ancak unutmayın ki bu yıl hayatınızın en önemli yıllarından birini yaşıyorsunuz! Hedefe giden yolda her türlü fedakarlığa katlanmanız gerekiyor. Kendinize ayırdığınız tatil günlerini teke düşürmek de bunlardan biri. Hayallerinizdeki üniversiteye gitmek ve hayatınızı kendi kararlarınız doğrultusunda yaşamak için bu fedakarlığa değmez mi sizce de?

3- DİJİTAL ASİSTAN DESTEĞİ

Teknoloji hayatımızın her alanında olduğu gibi sınavlara hazırlık sürecinde de en önemli yardımcılarınızdan biri olacak. Tabii doğru kullanılırsa... Böylece çalışma programınızı daha dengeli hazırlayacak ve zaman kazanacaksınız. eksikliğini belirlediğiniz konuları size önerilen doğru çalışma araçları ile (konu anlatım videosu, çözümlü soru kitapçıkları, yaprak testler v.b.) kısa sürede kapatabileceksiniz.

4- DÜZENLİ ETÜT ÇALIŞMALARI

Sınavlara hazırlanmanın uzun soluklu bir iş olduğunu bir an olsun aklınızdan çıkartmamanız gerekiyor. Bu nedenle çalıştığınız konuları ezberlemek yerine o konuları anlamaya, kavramaya çalışmak her zaman ilk tercihiniz olmalı. Bunu hayata geçirmenin en etkili yollarından biri düzenli etüt çalışmalarına katılmaktır. Programlı etütlerde, işlenen konular öğretmenler tarafından özet olarak tekrar edilir ve konuyla ilgili sorular çözülür. Bu etütlere düzenli olarak katılımınız, anlatılan konuları pekiştirmeniz ve eksiklerinizi tamamlamanız için önemlidir.
Fiziksel olarak katılım gösterdiğiniz bu etütlerin yanında bir de dijital etüt desteği almanız, pastanın üzerindeki krema olacak adeta...
Dijital etütlerin en büyük avantajı, istediğiniz zaman, istediğiniz ortamda size destek vermek için her an hazır olmasıdır.

5- BİREYSEL KOÇLUK SİSTEMİ

Zorlu sınav maratonunda dünyanın bütün yükünün sizin sırtınıza yüklendiği gibi yanlış bir düşünce içine girip yoktan yere psikolojinizi bozmayın! Sınavlara hazırlanan her öğrenci, konu ve kazanım eksikliğini giderecek uygulamalara, motivasyona ve psikolojik desteğe ihtiyaç duyar. İşte tam bu noktada danışman öğretmenleriniz devreye girer. Danışman öğretmen, size eğitim koçluğu yaparak ilgi ve yeteneklerinize uygun bir kariyer planı yapar ve konu ve kazanım eksikliğini giderecek şekilde çalışma programı oluşturmanıza rehberlik eder.

6 - ÖDEV TAKİP SİSTEMİ

YGS/LYS’ye hazırlık sürecinde ödevler ve bu ödevlerin takibi en kritik konuların başında gelmektedir. Çünkü verilen ödevler, öğrenmenin kalıcı hale gelmesi ve konuların net anlaşılabilmesi açısından büyük önem taşır. Bu nedenle her öğrenciye kendi hedefi doğrultusunda ödevler verilmelidir.